IoT-infiltration, regler for belysning eller vil ændre sig

- Jul 18, 2019-

Det siges, at IoT-belysning bliver den nyeste spilleregelskifter. Som en industri forventes dens markedsværdi at vokse til 4,5 mia. Dollars i 2026, og det er også kendt som "den undergravende kraft i belysningsindustrien." Så hvad er IoT-belysning nøjagtigt? Hvordan drager kommercielle bygninger fordel?

Intelligent belysning baseret på tingenes internet

Efterhånden som virksomhedsejere og facilitetsledere bliver mere opmærksomme på effektiv anvendelse af energi, er det mere sandsynligt, at de implementerer en form for lysstyringssystem. Mange af disse systemer findes nu og er undertiden en del af et bygningsledelsessystem, der skaber en fast tidsplan for lysene (slukket når ingen er der) for at hjælpe med at spare energi og reducere omkostningerne.

IoT-belysningssystemet går et skridt videre. Forestil dig, at lysene tændes automatisk få minutter før mødets start; eller få oplysninger om, hvor længe kunden står i ganget i butikken, og hvilke varer de ser på. Disse ting kan opnås gennem IoT-belysning.

IoT smart belysning bruger trådløse kontakter og kræver ikke, at belysningskontakterne er indlejret i armaturerne, som derefter er forbundet til et netværk, så de kan overvåges fra skyen. Med web- eller mobilappen kan du styre individuelle lys eller grupper af lys baseret på belægning, udendørs lysniveauer og tidspunkt på dagen; Du kan også kontrollere dæmpning og misfarvning. Smart armaturer som dette kan også overføre information om skader og udbrænding af lysudstyr i realtid.

Da lyspærer er allestedsnærværende i bygninger, er disse netværkspærer også en god måde at indsamle yderligere data fra bygninger. Sensorer kan indlejres i armaturet til at indsamle og overføre information om anlægget, herunder rumindhold, luftkvalitet og temperatur. Jo mere information du får om, hvordan bygninger bruges, jo mere har du evnen til at styre dem mere effektivt.

Nogle potentielle anvendelser af IoT-belysning i kommercielle faciliteter:

Belysningsbaseret indendørs positioneringssystem: I slutningen af 2017 opnåede Target indendørs positionering ved hjælp af en Bluetooth-chip integreret i LED-loftslampen. Kunden kan få adgang til det interaktive butikskort via mobiltelefonen, der hjælper kunden med at finde den ønskede vare i gangen.

Asset Tracking: For nøgleaktiver, der er mærket med sensorer, kan IoT-belysning lokalisere dem baseret på de signaler, de sender.

Overvåg letfordærvelige varers tilstand: Varer, der kræver specifikke miljøforhold (som temperatur og fugtighed), kan drage fordel af intelligente belysningsløsninger, der kontinuerligt overvåger lagerrum eller områder. Alarmer kan indstilles til at overvåge for anomalier og forhindre ødelæggelse.

Rumudnyttelse: IoT-belysning kan indsamle belægningsdata og derefter analysere dem for at optimere bygningsbrug. Analyse af disse data kan hjælpe dig med at styre dit rum bedre og reagere på under- eller overforbrug.

Intelligent lysstrategi starter med LED

Uanset om du overvejer at implementere et intelligent lyssystem baseret på tingenes internet, er det klogt at evaluere de mest basale elementer i en lysstrategi: lyspærer. Glødepærer bruges stadig i vid udstrækning, men med fremkomsten af lysdioder ændrer dette sig.

I det væsentlige producerer LED-pærer mere lys end konventionelle pærer. Da de først blev introduceret, udsendte de mere "koldt" hvidt lys, og i dag leverer de det samme naturlige "varme" lys som glødelamper.

Mange virksomheder over hele verden har henvendt sig til LED'er, som let kan installeres i eksisterende belysning i de fleste kommercielle bygninger. Årsagen til, at de er installeret, er, at LED'er er op til 75% mere energieffektive end glødepærer, og deres pærelivslængde er mere end 25 gange højere end glødepærer, og de producerer normalt bedre lyskvalitet end glødepærer. Ud over at spare penge på energiforbrug leverer mange elselskaber også energibesparende subsidier som incitamenter for virksomheder til at eftermontere lysdioder. Eftermontering af belysning betragtes ofte som det nemmeste at opnå, fordi de kan hjælpe med at reducere energiforbruget markant og let.

LED-belysning er ikke kun velegnet til kontorbygninger, men også til næsten alle andre typer kommercielle faciliteter:

Lager- og industrimiljøer: Store lokaler som denne drager fordel af LED-belysning, fordi de bruger mindre energi, og LED'er kan lyse i en bestemt retning (i modsætning til glødende og lysstofrør).

Indendørs gårde: Nogle højteknologiske bedrifter rundt om i verden bruger LED-lys til at optimere plantevækst. De gør dette ved at tilpasse de lette "opskrifter" og kan påvirke, hvordan planter vokser og hvordan de smager.

Kommerciel parkering: Af sikkerhedsmæssige grunde er belysningskvaliteten kritisk i indendørs og udendørs parkeringsfaciliteter. Ud over at spare penge er sikkerhed også en af grundene til, at parkeringsbelysning er blevet det hurtigst voksende marked for LED-kommerciel belysning.

Sundhedsfaciliteter: Designet af sundhedsfaciliteten er til patientkomfort, og LED-belysning hjælper med at skabe den ideelle lysudbytte for miljøet, mens effektiviteten øges.

Korrektionsfaciliteter: Korrektionsfaciliteter har forskellige lysbehov, fra celler og aktivitetsrum til lounges og korridorer. LED-lys forstyrrer ikke sikkerheden og kameraet, de opretholder ensartet lys i høj kvalitet, hvilket øger synligheden.

Uddannelsesfaciliteter: LED-lys er ideelle til skoler med begrænsede budgetter, og energibesparelser kan genbruges til teknologi og andre uddannelsesressourcer.

Detailfaciliteter: Flere og flere forhandlere bruger LED-belysning for at tilføje æstetisk og visuel appel til deres butikker, hvilket skaber en enestående shoppingoplevelse. Korrekt belysning i butikken kan øge salget.

Da LED-lys er naturligt venlige til digitale kontroller, er de ideelle til IoT-applikationer. IoT LED-belysning er den ideelle måde at opnå maksimale besparelser og få værdifuld operationel indsigt, der kan forbedre ethvert aspekt af din bygningsledelse.


Et par af:Nej Næste:SIOSUNs Showroom